Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

James Oesi Group: Folk & Dance

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

De James Oesi Group is ontstaan door het Dutch Double Bass Festival, een initiatief van contrabassist James Oesi waarmee hij wil laten zien dat de contrabas niet alleen een begeleidend, maar ook solo instrument kan zijn op een hele toegankelijke manier.

Om het festival aan te kondigen vroeg Oesi de musici waarmee hij het liefst speelt voor een announcement-concert. Hij kende deze muzikanten al uit onder andere het ASKO| Schönberg Ensemble en duo formaties. Zo ontstond de James Oesi Group, met de prachtige combinatie van contrabas (James Oesi), piano (Olga Pashchencko), viool (Merel Junge) en sax/klarinet (David Kweksilber). Vier musici die hun sporen in de Nederlandse muziekwereld al volop hebben verdiend.

Met de James Oesi Group hernieuwen de prominente musici bestaand klassiek repertoire voor deze bijzondere bezetting van contrabas, piano, viool en klarinet/sax. Rode draad in het programma is dat er stukken worden gespeeld van componisten die geinspireerd zijn door volksmuziek, uit eigen of andere landen. Met de nadruk op muziek uit de 20ste en 21ste eeuw. In dit programma is er naast klassiek ook ruimte voor wat jazz, onder andere uit Oesi’s vaderland Zuid Afrika.