Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Dromen als Messiaen

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Bent u van plan meerdere programma's van het festival te bezoeken? Als u reserveert voor drie of meer (betaalde) programma's ontvangt u 10% korting. Reserveren voor drie programma's of meer kan via deze pagina.

Wat als je klanken niet alleen hoort, maar ook ziet in kleur? De Franse organist en componist Olivier Messiaen verbond kleuren aan klanken wanneer hij zijn stukken componeerde. In ‘Dromen als Messiaen’ duikt de luisteraar én kijker voor even in deze bijzondere wereld waarin klank en kleur samengaan: een intense audiovisuele performance met verglijdende beelden en kleuren op het orgel zelf.

Deze live-gegenereerde beelden zijn gebaseerd op de negen pasteltekeningen die de Franse schilder en synestheet Charles Blanc-Gatti (1890-1966) maakte naar aanleiding van een van de eerste uitvoeringen van Messiaens ‘La Nativité du Seigneur’ in 1936.

De kleuranimaties in ‘Dromen als Messiaen’ worden gegenereerd op basis van de klankkleuren van het Bavo-orgel. Het resultaat is een fascinerende totaalbeleving waarbij niet zozeer de noten van Messiaen, maar de klinkende klank de visuele output live aanstuurt. ‘Dromen als Messiaen’ is ontwikkeld door audiovisueel componist Marcel Wierckx, op het concept van musicus en beeldend kunstenaar Johan Luijmes.

Bent u kleurenblind, of hebt u vanavond even geen trek in lichtbeelden? Sluit dan uw ogen en geniet van de prachtige klanken, gespeeld door de Haarlemse organist Gerrie Meijers. Het concert begint precies op het moment van de zonsondergang achter het Bavo-orgel: 21.47 uur. Met om 21.30 een bijzonder ‘voorgerecht’!

In samenwerking met Stichting OpenOor.

Coronamaatregelen: festival gaat door, geen toegangsbewijs nodig
Voor dit concert is géén coronatoegangsbewijs noodzakelijk, we houden 1,5 meter afstand en het concert wordt volledig coronaproof georganiseerd. Wij doen er alles aan om voor onze bezoekers, musici en medewerkers een veilige festivalbeleving te creëren. Van onze bezoekers verwachten wij dat zij zich ook aan de dan geldende richtlijnen houden. Zo maken we er samen een fantastisch én veilig festival van. Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie.